ATRACTII TURISTICE

Vama Veche este însăsi o atractie prin spiritul ei, dar si prin locurile încărcate de seminificatii istorice si culturale din împrejurimi.

Vama Veche este punctul ideal de plecare pentru excursii precum:

 • Vizită în Bulgaria
  Excursie combinată la Balcic (Castelul Reginei Maria si vestita grădină botanică creată chiar prin grija ei, cu plante ornamentale aduse din întreaga lume) si la Varna (capitala culturală a Bulgariei si loc unic de cumpărături).

 • Turul celor mai renumite statiuni din Bulgaria
  Albena, Nisipurile de Aur, Constantin si Elena, Sunny Day, Rusalka

 • Turul statiunilor de pe litoralul românesc, cu vizitarea orasului Constanta

 • Vizită la Mănăstirea Sf. Maria de la Techirghiol
  Se poate vedea biserica din lemn cu o vechime de 200 de ani, împodobită cu icoane împărătesti din vremea regelui Carol dar si Fântăna Sfântului Pantelimon si muzeul "Mărturii de Viata Crestină pe pământul Dobrogei".

 • Vizită la Herghelia Mangalia
  Cea mai mare herghelie din Sud-Estul Europei, populata numai de cai de rasă pur-sânge arab, semigrei, ponei, al căror antrenament este un adevărat spectacol pentru privitori.

 • Vizită la Biserica si Pestera Sf. Andrei
  Un loc unic de rugăciune investit cu mare putere divină si spirituală. Sfântul Apostol Andrei si-a ales loc de rugăciune în pestera din inima dealului si a crestinat oamenii acestor tinuturi în cele 9 izvoare din vecinătatea pesterii. Asezământul religios, profonat în perioada comunismului, a fost reamenajat si redeschis credinciosilor între anii 1990-1994.